• Vyhněte se molům


    Každý se někdy setkal s tím, že špatně uskladnil některé potraviny, a ty se mu zkazily. Je potřeba důrazně dodržovat doporučení výrobců, a každý by měl skladovat potraviny tak aby minimalizoval riziko jejich zkažení. Naprostá většina lidí nakupuje potraviny do zásoby, když jsou zrovna v akci, a počet těchto listí opravdu roste, a to vzhledem kvůli rostoucím cenám potravin. Bohužel v současné době většina lidí doma nemá spíž, ale jen potravinovou skříň. Tím se možnost uskladnění potravin ztěžuje. Jak správně skladovat potraviny? Suchým potravinám je nejlépe v potravinové skříni.

    spíž potraviny

    Pokud už jste někdy měli problém s moly, určitě byste neměli sypké potraviny uchovávat jen tak v původním obalu. Důležité je mít v oknech sítě, protože ve velkém množství se moli dostávají do vaší domácnosti právě oknem. V dalších případech si je donesete rovnou z obchodu s potravinami. Pokud jste už někdy moly doma měli, je nejlepší řešení každou sypkou potravinu doma ihned po příchodu z obchodu zkontrolovat, zda je v pořádku. Poté byste měli mouku, luštěniny i strouhanku a další podobné potraviny přesypat do vzduchotěsné dózy, do které se moli nedostanou.

    zavařeniny spíž

    Naprostá většina lidí má v dnešní době potravinovou skříň namísto spíže, na kterou doma zkrátka nemají místo. V nejmodernějších kuchyních najdete i spoustu vychytávek, které vám usnadní uskladňování potravin. U moderní chladničky najdete například speciální zásuvku na ovoce a zeleninu, ve které vám díky ideální vlhkosti a teplotě vydrží mnohem déle čerstvé. I když si nejspíš děláte také zásoby potravin, udělejte si jich jen tolik, abyste je stihli průběžně spotřebovávat a nahrazovat novými. Není dobré zbytečně kupovat kila potravin, které nestihnete spotřebovat a zbytečně vyhodíte. Neplýtvejte, a organizujete si nákupy podle toho co vám zrovna doma dochází. Usnadní vám to uskladňování, a to zejména v případě že máte doma málo místa.